Skip to main content

Hur fungerar en app för mig som blind?

Många fokuserar på att förstå den nya lagen om tillgänglighet på webbplatser, vilket så klart är bra, men låt oss inte glömma en annan viktig del av digital tillgänglighet – apparna!

I vårt digitala samhälle föredrar många att använda sina mobiler för att shoppa och utföra olika tjänster. Bekvämt och smidigt för den som ser, men hur är tillgängligheten via en app för mig som blind? Kan jag utföra tjänster och handla via min mobil med hjälp av de skärmläsarprogram som finns tillgängliga?

Svaret är ja, men precis som med webbplatser är principen densamma för appar – de måste vara korrekt programmerade och framför allt genomgå användartester för att säkerställa att de är tillgängliga för alla. Utan anpassning blir det omöjligt för mig att använda en app.

Susanne jobbar på mobil
Susanne jobbar på mobil

Låt mig hjälpa er att säkerställa tillgängligheten i era appar 

Då jag är blind och dagligen möter utmaningar kring det här erbjuder jag min expertis för att säkerställa att era appar är tillgängliga för alla. Låt oss arbeta tillsammans för att skapa en digital värld där ingen lämnas utanför. Ta gärna kontakt med mig så kan vi göra skillnad tillsammans!
/Susanne