Skip to main content

Tillgänglighetsanpassade kläder?

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt härlig och förhoppningsvis solig sommar. För er som inte känner mig så väl, jag heter Susanne Arnesson och är digital tillgänglighetskonsult. Som van användare av skärmläsningsprogram är min främsta målsättning att guida er mot en digital plattform som inte bara är tillgänglig för alla, utan också användarvänlig. Mitt fokus ligger på att eliminera hinder och hjälpa varje besökare att känna sig välkommen. Vi vet alla hur avgörande det är att hålla koll på väderprognosen inför semestern – behöver vi packa regnjacka eller badkläder? Om plattformen och dess innehåll inte är tillgänglighetsanpassat är vi många som riskerar att komma helt fel klädda.

Visste ni att omkring 20 procent av befolkningen har någon form av funktionsvariation? Digital tillgänglighet innebär att alla ska kunna uppfatta och hantera digital service såsom tjänster och information på webbplatser och applikationer. Med de nya lagkraven som infördes i juni 2022 för både offentliga och privata aktörer, är det viktigare än någonsin att arbeta aktivt med tillgänglighet.

Susanne kollar på mobilen i knät
Susanne jobbar på datorn

Att anlita en tillgänglighetskonsult kan ge omedelbara insikter

En välstrukturerad och lättnavigerad webbplats gynnar alla användare, men för de som använder hjälpmedelsprogram är det absolut nödvändigt. Tyvärr finns det ofta en okunskap om hur programmering fungerar tillsammans med dessa program. Därför är det viktigt att anlita en tillgänglighetskonsult som kan ge omedelbara insikter om ett systems brister och säkerställa förbättrad tillgänglighet.

Behöver ni stöd med att tillgänglighetsanpassa er webbplats efter sommaren? Kontakta mig redan nu så bokar vi in ett första möte. Här kan ni läsa mer om alla tjänster jag erbjuder.

Ta hand om er, njut av alla dess väder, förhoppningsvis med tillgänglighetsanpassade kläder!

/Susanne