Skip to main content

Har er webbplats en tillgänglig sökfunktion?

Jag får ofta frågan om jag använder sökfunktionen i stället för att navigera på en webbplats. Det gör jag till viss del, men då gäller det att den är utformad för att det ska gå lätt för mig som blind att navigera och sortera bland sökträffarna. Så, hur ska en bra sökfunktion vara utformad?

Som tillgänglighetskonsult vill jag dela med mig av några tankar som jag tycker är särskilt viktiga för att förbättra användarupplevelsen. Är sökresultatet en huvudrubrik? Finns det en sökknapp eller kommer sökresultatet automatiskt? Kan man lätt navigera till hur många träffar som hittades? Går det att specificera sökningen genom att fylla i formulärfält och fälla ut drop-down menyer?

Susanne kollar på mobilen i knät
Susanne glad vid en dator

Jag erbjuder olika tjänster för att hjälpa till med tillgänglighetsanpassningen

Arbetar ni aktivt med en tillgänglighetsanpassad sökfunktion på er webbplats, eller är det något ni planerar att se över? Kontakta mig så hjälper jag er!

/Susanne